This website requires Javascript for some parts to function propertly. Your experience may vary.

Steward 30 WG | Plantekultur
Plantevern

Steward 30 WG

Varenr: 410349

(300 g indoksakarb pr. kg)

Fare
Sikkerhetsdatablad
Avgiftskl. 3

Mot skadedyr i oljevekster, epler og pærer, hodekål (rød-, hvit-, savoy- og spisskål), kinakål, blomkål, brokkoli, squash, gresskar, endivie (sikorisalat), salat på friland og tomat i veksthus.

Steward er et insektmiddel mot sommerfugllarver (og mot sommerfuglegg hos enkelte arter), samt mot glansbiller og visse andre insekter i frukt og grønnsaksdyrking. Steward er et kontaktmiddel. Viktig at man sørger for god dekning av alle plantedeler hvor skadedyrene befinner seg.

Steward trenger inn i plantenes vokslag og har dermed langtidseffekt på behandlede plantedeler. Insektlarvene får i seg det virksomme stoffet ved at de spiser (inntak) av behandlet plantemateriale, eller ved direkte kontakt med sprøytevæska. De slutter umiddelbart å spise, får ukoordinerte bevegelser i løpet av få timer, og faller til jorden og dør innenfor 1-2 døgn.

Steward har off-label godkjenning. Søker er NLR. Virkeområde og bruksområde er: Mot sommerfugllarver og rapsglansbille i rosenkål, grønnkål, babyleaf og bladgrønnsaker. Mot rapsglansbille i kinakål, brokkoli, blomkål og hodekål (rød-, hvit-, savoy- og spisskål). Mot sommerfugllarver i kruspersille, bladpersille og dill. Mot sommerfugllarver i søtkirsebær i tunnel, friland og plasttak. Mot sommerfugllarver i kålrot.
Kilde: Mattilsynet

Steward har minor-use godkjenning. Søker er NLR og Det norske Skogselskap. Virkeområde og bruksområde er: Mot skadedyr på kirsebær, plomme, ripsbær, solbær, stikkelsbær og blåbær på friland, bjørnebær og bringebær på friland og tunnel, og prydplanter i veksthus. Mot gransnutebiller på gran. Kun tillatt brukt for påføring på småplanter i sprøytetunnel.
Kilde: Mattilsynet

Pakn.str.: 10 x 250 g

Behandlingsfrist:

Hodekål, squash, tomat i veksthus:
1 dag
Blomkål, brokkoli:
3 dager
Eple, pære, gresskar:
7 dager
Salat, endivie, kinakål:
14 dager
Oljevekster:
Sent knoppstadiet, før begynnende blomstring.

Dose:

8,5-25 g per daa. Se etikett for doseringstilpasning.

Filter: A1/P3. Ved tåkesprøyting bruk helmaske med A2/P3.
NAD: 25 g/daa.
Lagring: Tørt og kjølig
Avst.vann:

30 m i frukt

Helseklasse: Middels
Miljøklasse: Middels