This website requires Javascript for some parts to function propertly. Your experience may vary.

Talius | Plantekultur
Plantevern

Talius

Varenr: 410279

(200 g prokvinazid pr. l)

Fare
Sikkerhetsdatablad
Avgiftskl. 3

Soppmiddel i bygg, hvete, rug, triticale, havre og grasfrøeng.

Talius bekjemper mjøldogg og har en viss virkning mot kronrust. Lokalsystemisk middel med translaminær transport gjennom bladet. Inneholder det virksomme stoffet prokvinazid, som tilhører gruppen quinazoliner. Preparatet påvirker sporevitaliteten og sporespiringen så hyfene ikke trenger inn i bladet og etablerer et angrep. Sporene gir ikke ny infeksjon.

Talius påvirker videre plantens eget forsvar til aktiv bekjempelse av mjøldoggen. Talius bekjemper mjøldogg i korn og sprøytes ut forebyggende før sykdommen har etablert seg. Hvis mjøldoggen er vel etablert, skal Talius blandes med en egnet partner med kurativ effekt. Talius virker ofte forsterkende på andre produkter. Talius som sprøytes korrekt i full dose har forebyggende virkning i opptil 6 uker. Produktet er regnfast når det har tørket inn på bladene, ca. 1/2-1 time etter sprøyting.

For å unngå utvikling av resistente sykdommer, bør Talius sprøytes ut i blanding med et annet soppmiddel med annen virkningsmekanisme eller i et program hvor andre produkter med forskjellig virkningsmekanisme inngår.

Blandbarhet: Blandingspartnere er Aviator Xpro, Elatus Plus, Amistar, Elatus Era, Propulse, Comet Pro og Proline. Kan også blandes med ugrasmidler, insektmidler, vekstregulatorer og enkelte bladgjødslingsmidler. Det bør ikke blandes med mer enn 2 preparater.

Talius har minor-use godkjenning. Søker er NLR. Virkeområde og bruksområde er: Mot mjøldogg på eple, pære, jordbær, drue, agurk og squash på friland, samt på tomat og agurk i veksthus.
Kilde: Mattilsynet

Pakn.str.: 10 x 1 l

Behandlingsfrist:

5 uker

Dose:

25 ml pr. daa.

Filter: A1/P3
NAD: 25 ml/daa.
Lagring: Frostfritt
Avst.vann:

5 meter

Helseklasse: Middels
Miljøklasse: Middels