This website requires Javascript for some parts to function propertly. Your experience may vary.

Talius | Plantekultur
Ingen treff

Talius

200 g prokvinazid pr. l
Fare

Avgiftskl. 3

Sikkerhetsdatablad

Soppmiddel i bygg, hvete, rug, triticale, havre og grasfrøeng.

Talius bekjemper mjøldogg og har en viss virkning mot kronrust. Lokalsystemisk middel med translaminær transport gjennom bladet. Inneholder det virksomme stoffet prokvinazid, som tilhører gruppen quinazoliner. Preparatet påvirker sporevitaliteten og sporespiringen så hyfene ikke trenger inn i bladet og etablerer et angrep. Sporene gir ikke ny infeksjon.

Talius påvirker videre plantens eget forsvar til aktiv bekjempelse av mjøldoggen. Talius bekjemper mjøldogg i korn og sprøytes ut forebyggende før sykdommen har etablert seg. Hvis mjøldoggen er vel etablert, skal Talius blandes med en egnet partner med kurativ effekt. Talius virker ofte forsterkende på andre produkter. Talius som sprøytes korrekt i full dose har forebyggende virkning i opptil 6 uker.

Regnfast når det har tørket inn på bladene, ca. 1/2-1 time etter sprøyting.

For å unngå utvikling av resistente sykdommer, bør Talius sprøytes ut i blanding med et annet soppmiddel med annen virkningsmekanisme eller i et program hvor andre produkter med forskjellig virkningsmekanisme inngår.

Blandbarhet: Kan også blandes med ugrasmidler, insektmidler, vekstregulatorer og enkelte bladgjødslingsmidler. Det bør ikke blandes med mer enn 2 preparater. Se blandetabeller.

Godkjenninger

Mot mjøldogg på eple, pære, jordbær (inkl. tunnel), drue, agurk og squash på friland, samt på tomat og agurk i veksthus.
Mot mjøldogg på solbær, rips og stikkelsbær i tunnel og på friland.
Kilde: Mattilsynet

Detaljert info

Pakningsstørrelse

10 x 1 l

Behandlingsfrist

5 uker

Dose

25 ml pr. daa

Filter

A1/P3

NAD

25 ml/daa

Lagring

Frostfritt

Avstand vann

5 meter

Helseklasse

Middels

Miljøklasse

Middels
Etikett

Tabeller Talius opptrer i

Sjekkliste for bruk av klebemiddel Plantevernmidlenes krav til regnfasthet og temperatur